Do góry

Desery Przepis na:

Mus z czarnej porzeczki

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20681

Dodano: 26.03.2009

Odsłon: 2450

Przepyszny deser na ciepłe, wiosenne dni. doskonały dla całej rodziny!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Porzeczki oszypułkować, umyć, osuszyć i zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z mascarpone i pure porzeczkowym.

  2. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z musem porzeczkowym. Mus wylać do formy i wstawić do lodówki na min. 1 h. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na pergamin.

  3. Po schłodzeniu wycinać dekoracje i podawać z musem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń