Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
obieramy ziemniaki, następnie bakłażan, cukinia i ziemniaki kroimy w talarki i podsmażamy na patelni z obu stron. Podsmażone warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym...ziemniaki -> cukinia -> bakłażan
Następnie lub na drugiej patelni podsmażamy mięso aż będzie białe (można dodać cebulę pokrojoną w kostkę jak kto lubi) doprawiamy i dodajemy kartonik pomidorów oraz trochę ketchupu do smaku. Po odparowaniu wody z patelni mięso wykładamy na warzywa w naczyniu i zalewamy beszamelem. Można na talerzu polać ketchupem
BESZAMEL: w rondelku roztopić 2 łyżki masła, dodać trochę mąki żeby zagęścić, dodać 2 szklanki mleka, 2 roztrzepane jajka, szczyptę gałki muszkatołowej i 20 g starkowanego sera żółtego lub opakowanie serka topionego śmietankowego, podgrzać aż powstanie gęsty sos......
Całość piec 30 minut w około 180 stopni