Do góry

Dania główne Przepis na:

MUSAKA PO RUMUŃSKU

Dania główne

Autor: zabka81zabka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 03.08.2009

Odsłon: 2564

Wyśmienita zapiekanka na obiad jak i na przyjęcie okolicznościowe

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułki namoczyć, odcisnąć wymieszać z mięsem i połową drobno pokrojonej cebuli doprawić do smaku. 2 jajka ubić ze szczyptą soli i pieprzu, makaron ugotować na półtwardo dobrze odcedzić i gorący wymieszać z 2 łyżkami margaryny i rozbitymi jajkami.

  2. Naczynie żaroodporne wysmarować resztą margaryny i układać w nim warstwami makaron i mięso i każdą warstwę posypywać natką na zmianę z cebulą, zrobić jak najwięcej warstw zaczynając i kończąc makaronem.. przykryć i piec 30 minut

  3. Po 30 minutach odkryć zapiekankę i zalać ją śmietaną ubitą z 2 jajkami, posypać serem i piec kolejne 15-20 minut ale bez przykrycia....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń