Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i baaardzo sycące.. :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35982
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 284
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35982
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 284
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 334
Składniki
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i trzymać w cieple. Bekon drobno pokroić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Drobno pokroić miąższ.
Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć bekon wraz z drobno posiekaną cebulką na średnim ogniu przez ok. 5 min. Dodać pomidory, bazylię, śmietanę, sól i pieprz do smaku. Gotować kolejno 5 min. Następnie dodać makaron i gotować 2-3 minuty. Posypać startym serem.