Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 395
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 572
Polecam.
Odsłon: 864
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 395
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 572
Polecam.
Odsłon: 864
Składniki
Muszle ugotuj al dente i zahartuj zimną wodą. Przełóż na tacę wyłożoną papierowym ręcznikiem, by je osuszyć. Odlej olej z tuńczyka, rybę rozgnieć widelcem. Dodaj drobno posiekaną szalotkę, majonez, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj. Pastę z tuńczyka podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę i drobno posiekane orzechy (pięć połówek zostaw do dekoracji), do drugiej bazylię, suszone pomidory i kapary.
Muszelki nadziewaj na przemian: raz pasta z natką i orzechami, drugi raz z pomidorami i kaparami. Dzięki temu muszelki będą posiadały dwa różne smaki.