Do góry

Przekąski Przepis na:

Musztardowe sledzie

Przekąski

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 494

Dodano: 24.12.2008

Odsłon: 10508

kolejna odslona sledzia

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. sledzie wyjac z zalewy olejowej,wrzucic do miski,oplukac w letniej wodzie; nastepnie pokroic platy sledziowe na 2-3 cm paseczki; w osobnej misce przygotwujemy zalewe: obie musztardy,oliwe, wode,majonez,posiekany drobno koperek mieszamy razem do jednolitej konsystencji,nastpenie dodac cukier i pieprz do smaku;cebule drobno posiekac,zalac wrzatkiem na 4-5 min; odcedzic,dodac do sosu musztardowego;do tak przygotowanej zalewy wrzucic paseczki sledzia i odstawic w chlodne miejsce na min 24 godziny;

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń