Do góry

Dania główne Przepis na:

Musztardowe szaszłyki

Dania główne

Autor: DIRT

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1782

Dodano: 02.03.2008

Odsłon: 1684

Musztardowe szaszłyki

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1 duża żółta papryka
  • 7 małych cebul
  • MARYNATA :
  • 4 łyżki musztardy
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1 cytryny
  • ostra papryka w proszku
  • sól pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę wieprzową, żółtą paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Musztardę połączyć z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, sól i pieprz. Kostki łopatki wieprzowej zalać marynatą i włożyć do lodówki na około 12 godzin. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, żółtą paprykę, mięso, cebulę, mięso itd. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut. Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem. Z podanych składników wychodzi około 20 szaszłyków. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń