Do góry

Przekąski Przepis na:

Nachos

Przekąski

Autor: Kuba13

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 219

Dodano: 16.02.2008

Odsłon: 2718

Potrzebne przybory: kuchenka mikrofalowa, nóż, łyżeczka, ewentualnie tarka do sera Jak podawać? Zaraz po przygotowaniu, bezpośrednio na talerzu.

Składniki

  • Płatki kukurydziane (nachos), 1
  • sos meksykański w słoiczku (Kotlin, Uncle Ben''s), 1
  • pomidor, 1
  • ser żółty stary, 10 dag
  • szczypior (gruby), 1
  • śmietana (najlepiej Danone), 1
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jak przyrządzić? Płatki rozsypać na talerzu, polać sosem meksykańskim, posypać startym serem. Włożyć do mikrofali do momentu roztopienia sera (ok. 2 min). Pokroić pomidor w kostkę, posolić, rozsypać na danie wyjęte z mirofali, polać śmietaną i posypać skrojonym szczypiorem. Palce lizać i wygląd też zachęcający:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń