Do góry

Dania główne Przepis na:

NADZIEWANA PIERS Z INDYKA

Dania główne

Autor: wikcia141

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 7

Dodano: 30.12.2009

Odsłon: 10713

PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU DANIE ,A ZARAZEM BARDZO SMACZNE.DOSKONALE NA PRZYJECIA

Składniki

  • PIERS Z INDYKA, 1SZT
  • sol,pieprz
  • cebula, 1SZT
  • pieczarki, 25DKG
  • pietruszka zielona, 2PECZKI
  • maslo, 1LYZKA
  • biale wino, 1SZKLANKA
  • olej, 5LYZEK DO PIECZENIA
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PIERS Z KURCZAKA NACIAC NOZEM ZROBIC KIESZEN,PRZYPRAWIC SOLA I PIEPRZEM NA ZEWNATRZ I WEWNATRZ

  2. PIECZARKI OCZYSCIC ,POKROIC W PLATERKI.CEBULE DROBNO POSIEKAC I NATKE PIETRUSZKI I ZESZKLIC NA MASLE DOPRAWIAJAC SOLA I PIEPRZEM

  3. NADZIENIE WLOZYC DO NACIETEJ KIESZENI W MIESIE I ZSZYC NICIA

  4. W BRYTFANNIE ROZGRZAC TLUSZCZ I ZRUMIENIC MIESO Z OBYDWU STRON.POZNIEJ PRZELOZYC DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 220STOPNI.PIEC OKOLO 50MINUT.W CZASIE PIECZENIA CZESTO POLEWAC WINEM.

  5. WYJAC ,TROCHE PRZESTUDZIC I POKROIC W PLASTRY.PYSZNE NA CIEPLO Z ZIEMNIAKAMI I SUROWKA JAK ROWNIEZ DO PIECZYWA NA ZIMNO CZY JAKO PRZEKASKA DLA GOSCI POLECAM

  6. W TEN SAM SPOSOB MOZNA PRZYGOTOWAC PIERSI Z KURCZKA

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

napoleonka 31 marca 2012 Mam zamiar upiec na święta ,skorzystam z przepisu,dodaje do ulubionych.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 02 stycznia 2010 Dodaje do ulubionych. Wydaje mi się, że będzie dobre i na pewno wypróbuje. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń