Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana piers z kurczaka

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1613

Dodano: 23.02.2009

Odsłon: 6288

Bardzo dobre i bardzo proste danie, wysmienicie smakuje z sosem z czerwonego wina, pieczonymi ziemniakami i warzywami

Składniki

  • piersi z kurczaka, 6 sztuk
  • czerwone pesto, 6 lyzek
  • ser zolty, 6 plastrow
  • oliwa z oliwek, pol szklanki
  • slodka papryka, sol, bazylia, pieprz czarny
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z oliwy z oliwek i przypraw przygotowujemy marynate. Marynujemy pierszi z kurczaka i zostawiamy na godzinke, albo najlepiej na noc w lodowce.

  2. Piersi wyjmujemy z marynaty, nacinamy wzdluz jednego z dlugich brzegow, ale nie rozcinamy do konca. Otwieramy piers i smarujemy pesto, a nastepnie wkladamy zlozony na pol plaster sera zoltego. Zamykamy.

  3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Piersi obsmazamy z dwoch stron i ukladamy w naczyniu zaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika na okolo 30 minut. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń