Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane dynie

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 11.05.2009

Odsłon: 1163

Fantazyjnie wyglądające danie, ożywi i ubarwi każdy stół. Spraw niespodziankę najbliższym serwując im dynię w dyni ;)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z małych dyń odkroić wierzch i usunąć nasiona. Lekko osolić środek i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 o C) na 20 min.

  2. Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na lekko rozgrzanym maśle, lekko oprószyć solą.

  3. Gdy dynia zacznie mięknąć dodać do niej miód, orzechy i pokrojone bakalie. Gotowym farszem nadziewać dynię, podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń