Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjnie wyglądające danie, ożywi i ubarwi każdy stół. Spraw niespodziankę najbliższym serwując im dynię w dyni ;)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 55
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 155
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 55
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 155
Składniki
Z małych dyń odkroić wierzch i usunąć nasiona. Lekko osolić środek i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 o C) na 20 min.
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na lekko rozgrzanym maśle, lekko oprószyć solą.
Gdy dynia zacznie mięknąć dodać do niej miód, orzechy i pokrojone bakalie. Gotowym farszem nadziewać dynię, podawać.