Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane jajka

Przekąski

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 494

Dodano: 16.10.2008

Odsłon: 13503

proste,szybkie,smaczne

Składniki

  • jajka, 6
  • pieczarki, 3 duze
  • cebula, 1 mala
  • ser zolty, 100 gram
  • pieprz, sol
  • maslo, 1 lyzka stolowa
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jajka gotujemy na twardo, studzimy; pokrojona na drobno cebule podsmazamy z pieczarkami na masle; pieprzymy i solimy do smaku; obrane jajka przekrajamy na pol i wyjmujemy zoltka;napelniamy jajka farszem z pieczarek i cebuli, ukladamy jajka w zaroodpornym naczyniu obsypujemy startym zoltym serem i zapiekamy na szybko w piekarniku; temp.piekarnika okolo 200 stopni C przez 5 -7 minut; pozostale po wydrazeniu zoltka rowniez mozemy wlozyc do naczynia i zapiec z nadziewanymi jajkami podobnie obsypujac startym zoltym serem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 06 sierpnia 2009 Takich jajek jeszcze nie roiłam,na pewno wypróbuję i dam znać jak smakowało.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń