Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane pałeczki z kurczaka

Dania główne

Autor: kamas

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 8

Dodano: 16.12.2009

Odsłon: 7584

Pyszne pałeczki z kurczaka, faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z pałek usunąć kości.

  2. Mięso mielone doprawić do smaku przyprawami.

  3. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dołączyć do mięsa.

  4. Pieczarki zasmażyć na patelni z odrobiną wegety i również dodać do mięsa. Następnie dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki.

  5. Tak przygotowanym "farszem" nadziać "puste" już w środku pałeczki.

  6. Pałki posypać przyprawą do kurczaka po staropolsku, lub złocistą (kto co preferuje).

  7. Pałki ułożyć na blasze, i piec w piekarniku 180 "C

  8. Tak przygotowane pałeczki ja podaję z ziemniaczkami i surówką z pora i marchwi.

  9. Życzę smacznego;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń