Do góry

Desery Przepis na:

Nadziewane rogaliki

Desery

Autor: agus05

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 14

Dodano: 16.10.2009

Odsłon: 2122

są przepyszne, a co najważniejsze szybko i łatwo się je robi:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z 1/2 l mleka, drożdży, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia.

  2. Margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem ucieramy mikserem. Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto.

  3. Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy i znów dzielimy na 8 części (8 trójkącików). Na każdą część nakładamy krem czekoladowy (bądź też inne nadzienie) i zwijamy w rogaliki.

  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. ok.180 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń