Do góry

Dania główne Przepis na:

nadziewane rury

Dania główne

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 19.11.2008

Odsłon: 3145

latwe do zrobienia, oryginalne na codzienny obiad

Składniki

  • makaron-szerokie rury, 2 op
  • mieso mielone, 1 op
  • pieczarki, 20 dkg
  • cebula, 1 duza
  • przecier pomid, 1 maly
  • sol, pieprz, olej lub maslo
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule pokroic w kostke podsmazyc na oleju dodac mieso, pieczarki pokroic w plasterki dodac do lekko podsmazonego miesa, smazyc do zrumienienia, doprawic do smaku sola i pieprzem. kazda rure makaronowa napelnic farszem, wlozyc do zaroodpornego naczynia zalac przecierem pomidorowym lub sosem pomidorowym, zapiekac w piekarniku az makaron zmieknie, mozna rowniez posypac wierzch tartym serem, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń