Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane ziemniaki

Przekąski

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 17.06.2009

Odsłon: 11228

pyszne i nietrudne do przyrzadzenia.

Składniki

  • ziemniaki, 4 srednie
  • maslo, 30-40gramow
  • ser zolty, 100gramow
  • sol pieprz, do smaku
  • cebulka zielona, lyzka
  • smietana slodka, lyzka
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokladnie myjemy,nastepnie gotujemy je w koszulkach w osolonej wodzie przez ok 20 minut.Gdy wystygna przekrajamy ostroznie wzdluz i delikatnie lyzeczka wyciagamy wydrazyny uwazajac aby nie uszkodzic skorki.

  2. Wydrazyny wkladamy do miski i rozdrabniamy widelcem dodajemy potarty zolty ser,maslo,sol pieprz,smietane,zielona cebulke.

  3. Tak gotowym farszem nadziewamy ziemniaki dociskamy widelcem aby farsz dobrze przywarl i na kazdego ziemniaka kladziemy kawalek masla.

  4. Wkaldamy do wczesniej nagrzanego piekarnika na ok 10-15 minut.Podajemy cieple

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 listopada 2011 Podoba mi się twój przepis , muszę wypróbować

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska 17 października 2010 ja do farszu dodaje usmazony drobno pokrojony becon ,bardzo lubie taki ziemniaczki

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Woman1967 21 sierpnia 2009 Swietne !! Miałam dzis na obiad :)) Myśle, zo mozna wiecej sera dodac :)))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń