Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewany karczek w ziołach

Dania główne

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1296

Dodano: 06.10.2009

Odsłon: 20696

Jak mięsko to mięsko...ha, ha.

Składniki

  • karczek, 1kg
  • cebula, 3 szt.
  • słonina lub boczek, kilka plasterków
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • zioła do mięs, jakie kto lubi
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy karczek na porcje (podobnie jak schab), pomiędzy kawałki mięsa wkładamy boczek lub słoninę, cebulę, czosnek, (składniki mogą być dowolne np: pieczarki, marchewka, ser itp), po nafaszerowaniu mięsa spinamy go długimi wykałaczkami lub nicią i posypujemy wszystko solą ziołami lub przyprawami, na górę można poukładać plastry boczku lub słoniny. Tak przygotowaną potrawę wkładamy do piekarnika na 50 minut w temp. 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 07 października 2009 Schab robimy tak samo, mogą być użyte inne przyprawy np: śliwka suszona. Na zdrowie SMACZNEGO ! ! !

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 07 października 2009 Bardzo apetycznie wygląda! Uwielbiam mięska dobrze przyrumienione. Mam wrażenie,że ze schabu też będzie dobre, bo przecież przekładka ze słoninki lub boczku sprawi,że nie będzie suchy po upieczeniu. Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń