Do góry

Dania główne Przepis na:

nadziewany mostek cielecy

Dania główne

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 13.03.2009

Odsłon: 540

smaczne

Składniki

  • mostek cielecy bez kosci, 1 kg
  • marchew, 2 szt
  • seler, kawalek
  • cebula, 2 szt
  • rosol z kostki, 1/2 l
  • olej, 4 lyzki
  • smietana, 4 lyzki
  • natka, 1 lyzka
  • mieso mielone, 400 g
  • jajka, 2 szt
  • czerstwa bulka, 1 szt
  • mleko, 1/4 l
  • bialy pieprz, sol
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso wyrobic z jajkami, pokrojona w kostke cebula, odcisnieta bulka, sola i pieprzem, mostek cielecy posolic i popieprzyc, naciac kieszen, napelnic farszem, zaszyc. olej rozgrzac w brytfance, obsmazyc na nim mieso, wstawic do piekarnika, piec 90 min

  2. rozdrobnione warzywa piec ok 30 min, po czym ulozyc je obok miesa, zmniejszyc temp, mieso pokroic w grube plastry, przetrzec warzywa, rozprowadzic rosolem i smietana

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 05 grudnia 2011 Maja babcia kiedys piekła mostek,ale robiła zielony farsz.Z tego co pamiętam było tam dużo zielonej pietruszki może dlatego ten zielony wygląd farszu.Chętnie znowu zjadłabym taki przysmak,bo przyznam,ze od kiedy babci nie ma ani moja mama,ani ja nie odwazyłyśmy się na wypróbowanie tego przepisu...w końcu muszę się przełamać,zrobię wg Twojego przepisu,na pewno będzie pyszny:-)Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń