Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Drożdże rozkruszyć i posypać cukrem, cukrem waniliowym. Roztrzepane jajka, 2 szklanki mąki i olej dodać do drożdży. Tego wszystkiego nie mieszać, wstawić do lodówki na 12 godzin. Na następny dzień wymieszać i dodać 2 szklanki mąki, troszeczkę soli i dobrze wymieszać. Na ciasto wyłożyć owoce, ser, mak- do wyboru.