Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest bardzo łatwy do zrobienia i bardzo smaczny
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Robimy ciasto, wszystko wkładamy do garnka, tzn. wlewamy 1/2 szkl.wody, dodajemy 4 łyżki kakao, przyprawe do piernika, 2 szkl.cukru, 4 łyżki miodu, całą kostkę masła, wszystko rozpuszczamy , zagotowujemy. Trzeba tę masę ostudzić.
Bierzemy 5 żółtek , dodajemy 2 szkl. mąki krupczatki, proszek do pieczeni / 2 płaskie łyżeczki / , mieszamy wszystko robotem . Ubijamy białka / 5 szt./ z szczyptą soli na sztywną pianę., i dodajemy tę mase czekoladową do białek , na końcu dodajemy bakalie / uprażone orzechy, pokrojone śliwki i rodzynki./
Pieczemy w temp.180"C . - przez 40-45 min.Polewamy masą , czekolada.Smacznego!!!