Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki ala ruskie pierogi

Przekąski

Autor: kesy

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano: 23.09.2008

Odsłon: 4799

Dla wielbicieli ruskich pierogów i nie tylko:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naleśniki smażymy wg własnego uznania. Przygotowujemy farsz jak na ruskie pierogi ziemniaki, twaróg, pod smażana cebulka, dodajemy pieprz, sól. Gotowe naleśniki smarujemy farszem, zawjając jak krokiety. Toczymy je w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano. Gotowe naleśniki przed podaniem polewamy kwaśną śmietaną i posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem. PYCHA, smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń