Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast zwykłych naleśników z dżemem
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 262
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 744
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem kryształem i waniliowym na puszystą masę. Do ubitej masy dodawać po odrobinie margaryny, mleka i mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciągle ubijać. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 minut.
Orzechy włoskie, laskowe i łyżkę płatków migdałowych posiekać lub zmiksować blenderem. Wrzucić do miseczki. Dodać otartą skórkę z cytryny i pomarańczy.
Czekoladę rozpuścić. Dodać do niej śmietankę i bakalie. Wymieszać.
Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, smarować nadzieniem, składać w trójkąty i układać na talerzu. Wierzch lekko posmarować czekoladą lub pozostałym nadzieniem i posypać płatkami migdałowymi.