Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki faszerowane kapustą kiszoną i grzybami

Dania główne

Autor: oskaryna21

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 25.11.2008

Odsłon: 2013

szybkie w przygotowaniu ,tanie i bardzo smaczne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mleka,mąki i jajka zarobić ciasto naleśnikowe.Smażymy bardzo cieńki . Kapustę kiszona ugotować z grzybami i zmielić na grubym sitku. Zawijamy farsz w naleśniki. Pomidory obrać ze skórki lub zmieliś na maszynce ze skórami.Czosnek drobno posiekać i smażyć na wolnym ogniu na patelni mieszając aby się nie przypalił i nie nabrał goryczy.Jak czosnek się zeszkli dodać zmielone pomidory i smażyć z czosnkiem na patelni do momętu aż nadmiar wody odparuje.Doprawić sos sola i pieprzem do smaku.Polać nafaszerowane naleśniki sosem pomidorowym.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń