Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki po azjatycku

Przepis dnia 2008-09-16
Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 14.04.2008

Odsłon: 19241

Pomysł na pikantne naleśniki.

Składniki

  • Nadzienie: 2 marchewki
  • por
  • 40 dag kapusty pekińskiej
  • 10 dag mieszanki kiełków
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 100 ml sosu chili
  • 2 łyżki sezamu
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1 Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników. 2 Marchewkę pokrój w słupki, por w talarki, a kapustę poszatkuj. Na oleju przysmaż mięso, przypraw solą i pieprzem. Dodaj marchewkę, smaż 5 min, dołóż por i kapustę, smaż jeszcze 3 min. Dodaj sosy sojowy i chili oraz 2/3 kiełków, wymieszaj. Farsz nakładaj na naleśniki, składaj na pół. Posyp resztą kiełków

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń