Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda na prosty, ale zrobienie dobrego naleśnika to sztuka.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
Składniki
Jajka i żółtko roztrzepać z solą, wsypać przesianą mąkę i wyrabiać na jednolitą masę. Gdy zacznie gęstnieć dolewać po trochu mleko. Gotowe ciasto odstawić na 1/2 godz., po czym rozrzedzić lekko wodą.
Smażyć na średnim ogniu, z obu stron, układając gotowe naleśniki jeden na drugim, aby nie obeschły.
Naleśniki nadziewa się różnymi nadzieniami, np. z kapusty, z kapusty z grzybami, z mięsa, z sera lub dżemu. Do naleśników na słodko można dodać 1 op. cukru waniliowego