Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z borówkami

Dania główne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1894

Dodano: 09.05.2009

Odsłon: 3350

Pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A poza tym, to dobry sposób na wykorzystanie naleśników, które zostały np.z dnia poprzedniego:)

Składniki

  • usmażone naleśniki 6-8 sztuk
  • szklanka borówek (świeżych lub odmrożonych)
  • kwaśna śmietana
  • cukier, masło
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naleśniki można usmażyć świeże. Ale jeśli mamy już usmażone z dnia poprzedniego, to też się doskonale nadają.

  2. Masełko roztapiamy na patelni, naleśniki składamy na pół i kroimy w podłużne paski. Gdy będą już podsmażone "na chrupiąco", wtedy wykładamy je porcjami na talerze, posypujemy cukrem, polewamy śmietanką i posypujemy borówkami.

  3. Niebo w gębie:) Borówki można zastąpić jagodami lub malinami, też pycha:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń