Do góry

Dania główne Przepis na:

naleśniki z farszem mięsno-pieczarkowym

Dania główne

Autor: de_bono

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 8

Dodano: 18.01.2009

Odsłon: 2207

bardzo sycące i wszystkim gościom smakowało:)

Składniki

  • ok 50 dag mięsa mielonego
  • naleśniki(dodajcie troche koncentratu pomidorowego do ciasta naleśnikowego)
  • fix knorra do spaghetti bolognese
  • ser-10dag
  • pieczarki 20-30dag
  • śmietana kwaśna 18%
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso mielone z pieczarkami podsmażyć na patelni,dodać rozrobiony fix konorra do spaghetti bolognese i dusić pod przykryciem kilka minut aż farsz wchłonie sos. na koniec dodać kwaśną śmietanę 18% (jedna-dwie łyżki) i dobrze wymieszać. naleśniki napełnić farszem, posypać serem i wstawić do piekarnika,jak ser się roztopi,wyjąc i jedzonko gotowe:)smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

de_bono 22 stycznia 2009 można dodać trochę pieprzu, z zasady nie przyprawiam niczym innym bo fix ma w sobie sporo przypraw.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń