Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z farszem na ostro

Dania główne

Autor: smallangel

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 268

Dodano: 07.09.2009

Odsłon: 20440

Najlepsze tego samego dnia, jak i następnego Możliwość przygotowania dzień wcześniej Pyszne!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naleśniki robię na oko: z wody, mąki, mleka, jajka, do tego sól, dużo pieprzu, chilli, zioła

  2. Cebulka w kosteczke, zeszklić na oliwie z oliwek, do tego parówka w kosteczkę, albo talarki jak kto woli, papryka w kosteczkę, pomidorki na ćwiartki, dużo przypraw... skosztować do smaku... (można dodać do tego serek topiony - u mnie brak).

  3. Zawinąć naleśniki z nadzieniem, ułożyć na blasze. Polać sosem, posypać startym żółtym serem, u mnie ser posypany jeszcze zieloną pietruszką suszoną.

  4. Zapiec w piekarniku, aż ser się ładnie zarumieni. W temp. 180 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 21 lipca 2010 Mmmmmmniammmmm... Wygląda pysznie... Zrobię jutro na obiadek i opiszę wrażenia :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smallangel 04 grudnia 2009 Ups, pieczarki poddusić wraz z cebulką i parówka. Nawet nie zauważyłam, że brakło mi w opisie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 13 listopada 2009 o tak , to lubię, pięknie i smakowicie wygląda, fakt - ślinka cieknie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 12 września 2009 Aż mi ślinka cieknie jak patrze na to zdjęcie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń