Do góry

Przekąski Przepis na:

naleśniki z fasolką szparagowa,szynką i serem

Przepis dnia 2008-10-08
Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 21.07.2008

Odsłon: 13932

naleśniki w innym wydaniu,ale za to jakie pyszne!

Składniki

  • 50dag fasolki,30dag szynki,30dag sera żółtego,2 jajka,50dag mąki,2szklanki mleka i 1 szklanka wody mineralnej,szczypta s
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąke,jajka,mleko,wode minerala,sóliproszek do pieczenia,wymieszac razem tak aby powstała gesta masa nalesnikowa(proporcje do ciasta nalesnikowego mozecie dostosowac według własnego uznania)smazyc na patelni.fasolkę ugotowac w lekko osolonej wodzie,następnie odlac wodę ,odcedzić i ostudzić.na nalesniki nakladac kolejno,plasterek szynki,kilka fasolek(tak aby przykryły szynke)a na to ser.zawinąć.nakładać na blaszkęnalesniki posypac serem i zapiekac w piekarniki dopóki ser się nie roztopi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

delicious 24 lipca 2008 Fajny przepis. Ja bym dodała do środka ostry sos cygański lub po prostu keczup, żeby nie było zbyt mdłe. Albo podała je z sosem z pomidorów i bazylii....Gratuluję pomysłu!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń