Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z grzybami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 9936

Nowy sposób na naleśniki.

Składniki

  • mąka, 2 szklanki
  • mleko, 2 szklanki
  • tłuszcz do smażenia (olej lub słoninka)
  • jajka, 2
  • sól do smaku
  • FARSZ:
  • grzyby, 0,5 kg
  • cebula
  • olej, 2 łyżki
  • Natka pietruszki
  • Bułka tarta, 1 łyżka
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać składniki na ciasto na gładką masę. Usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, kilkakrotnie umyć, poszatkować. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić ją na gorący tłuszcz, dodać grzyby, sól i pieprz. Dusić grzyby na wolnym ogniu ok. 20 minut. Dodać do nich bułkę tartą. Napełnić nimi naleśniki, podsmażyć. Podawać ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń