Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z grzybami

Dania główne

Autor: rooibos

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 61

Dodano: 14.05.2009

Odsłon: 4803

Danie bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Miłośnicy naleśników będą zachwyceni

Składniki

  • tłuszcz (olej lub słoninka), do smażenia
  • mąka, 2 szklanki
  • mleko, 2 szklanki
  • tłuszcz do smażenia (olej lub słoninka), do smażenia
  • jajko, 2
  • FARSZ:
  • grzyby, 0,5 kg
  • cebula, 2
  • Bułka tarta, 1 łyżka
  • natka pitruszki, 1
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać składniki na ciasto na gładką masę. Usmażyć naleśniki

  2. Grzyby oczyścić, kilkakrotnie umyć, poszatkować. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić ją na gorący tłuszcz, dodać grzyby, sól i pieprz.

  3. Dusić grzyby na wolnym ogniu ok. 20 minut. Dodać do nich bułkę tartą. Napełnić nimi naleśniki, podsmażyć. Podawać ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 16 kwietnia 2011 Uwielbiam grzyby,ale tak jeszcze nie jadłam.Dzięki za pomysł.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń