Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z grzybami:D

Dania główne

Autor: anula242

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 31.08.2009

Odsłon: 927

Baaaaardzo smaczne i zdrowe.....!!!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sposób przyrządzenia: Przygotowujemy mleka, wodę i jajko 2. Mieszamy składniki ze sobą 3. Dodajemy mąkę aż do uzyskania konsystencji lejącej się "śmietany", miksujemy 4. Dodajemy szczyptę soli, ew. szczyptę proszku do pieczenia 5. Jeśli dodamy za dużo mąki, to znów dodajemy mleko 6. Rozgrzewamy patelnię z olejem, masłem lub słoninką (nacieramy każdorazowo patelnię plasterkiem) 7. Polewamy patelnię masą tak, aby się cała nią pokryła (ale nie za dużo) 8. Gdy naleśnik zarumieni się z jednej strony, przewracamy go na drugą (np. podrzucając) 9. Zdejmujemy naleśnik z patelni 3. Wybrać młode, drobne pieczarki, obciągnąć z wierzchniej skórki, obciąć korzonki równo z czapeczką, skropić cytryną, aby nie czerniały, posolić i dusić z cebulką na maśle pod przykryciem. Gdy już miękkie oprószyć mąką, zalać kilku łyżkami kwaśnej lub słodkiej śmietanki, wcisnąć jeszcze cytryny do smaku, wsypać zielonej, siekanej pietruszki,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń