Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z jabłkami

Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 20.02.2008

Odsłon: 38167

Pyszne naleśniki pachnące cynamonem...

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto na naleśniki : Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pijane i powoli dodawać reszte składników w kolejności mleko, żółtka,sól, mąka, woda. Smażyć na rozgrzanej patelni [najlepiej na teflonowej ) Jabłka zetrzeć na grubej tarce, przesmazyć na maśle z cukrem i cynamonem, tak przygotowane nadzienie jabłkowe kłaść na gotowe naleśniki i zawijać w rurony. Można podawać polane gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asia25 17 marca 2008 Tu jest blad,bo podalas w przepisie 4 jajka,a do czego te kolejne dwa??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

piki97 29 lutego 2008 błąd w tytule nie jabka tylko jabłka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń