Do góry

Przekąski Przepis na:

naleśniki z jabłkami

Przekąski

Autor: kuhareczka

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1262

Dodano: 27.04.2008

Odsłon: 1213

Oczywiście można zamiast zrobić przecier jabłkowy można go kupić :D

Składniki

  • 0,25 kg mąki
  • szklanka mleka
  • szklanka wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 4 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto na naleśniki : Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pijane i powoli dodawać reszte składników w kolejności mleko, żółtka,sól, mąka, woda. Smażyć na rozgrzanej patelni [najlepiej na teflonowej ) Jabłka zetrzeć na grubej tarce, przesmazyć na maśle z cukrem i cynamonem, tak przygotowane nadzienie jabłkowe kłaść na gotowe naleśniki i zawijać w rurony. Można podawać z bitą śmietaną , rozpuszczoną czekoladą itp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń