Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żona na delegacji, więc córka postawiła na swoim - obiad na słodko. Naleśniki z kandyzowanymi w miodzie jabłkami i serkiem waniliowym. Nie przyznałem się głośno, ale nawet mi smakowało :-) Ale na deser - jak znalazł!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 244
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 173
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 244
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 173
Składniki
Z maki, wody, soli, jajka i oliwy zmiksuj niezbyt gęste ciasto. Odstaw na pół godziny, aby maka spęczniała. Usmaż naleśniki.
Jabłka obierz i pokrój w cienkie plastry. W rondelku rozgrzej po łyżce wody i miodu, dodaj odrobinę cukru. Wrzuć jabłka i podsmażaj na małym ogniu, aż będą miękkie. Zestaw z ognia.
Usmażone naleśniki posmaruj serkiem waniliowym, połóż na nich trochę jabłek i złóż na 4 części.
Wierzch złożonego naleśnika posmaruj jeszcze raz serkiem, połóż dwa - trzy kawałki jabłka, posyp cynamonem i polej syropem miodowym spod jabłek. Podawaj ciepłe.