Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z mięsem z rosołu :D

Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1319

Dodano: 10.02.2009

Odsłon: 8271

Praktyczne wykorzystanie gotowanego mięska i warzyw z rosołu.

Składniki

  • Mięso z rosołu (1 pierś kurza, 2 skrzydełka, 2 skrzydla kaczki, wołowina - ok. 30-40 dag)
  • Ugotowane: 1 duża marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera
  • 1 duża cebula, 100- 200 ml rosołu, pieprz,
  • 4 jajka, mąka, mleko, olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wyjęte z zupy + warzywai( ostudzone) zemleć, dodać 2 jajka, rosół (tyle, aby mięso było kleiste), dobrze wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki,i doprawić pieprzem. Na patelni o średnicy 28 cm usmażyć naleśniki: Zmiksować: ok. 200-250 dag mąki szymanowskiej, mleko, 2 jajka, szczypte soli i pół łyżki oleju. Nałożyć farsz na środek każdego naleśnika, złożyć go w kopertę, podsmażyć calość na patelni. Naleśniki dobrze smakuja z czerwonym barszczykiem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RENIA730 14 października 2009 Najprostszy przepis na ciasto nalesnikowe: 1 szklanka mleka, 1 szklanka mąki, 1 jajko (szklanka - 200ml)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 03 marca 2009 edulek : mleka tyle, aby ciasto naleśnikowe było o.k. - czyli ' z łyżki wylewalo się -dość gęsto- ' - nie wiem jak to lepiej opisać... Zacytuję tu Elisabeth Taylor: ' Pierwszy naleśnik jest jak pierwszy mąż: zawsze nieudany :P Próbuj zatem. Życzę powodzenia :)))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edulek 03 marca 2009 Bardzo mi się spodobał przepis tylko że nie wiem ile mleka. Juz przepisałam go sobie tylko jak bym mogła prosić o informację ile mleka.
Napewno będą pyszne. :) Z takim mięskiem mięciutkim. Mniam. JUż jestem głodna. Pozdrawiam Edyta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń