Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najszybsze danie, naleśniki. Ja proponuję w wersji wytrawnej, tutaj z mięsem, ale mogą być z warzywami, czy serkiem.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 220
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 770
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 220
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 770
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
Składniki
Listki natki pietruszki lekko płuczemy i rozkładamy na ściereczce do wysuszenia. Do głębszego naczynia wbijamy jajko, solimy, dolewamy 150 ml mleka i krótko roztrzepujemy. Dodajemy stopniowo mąkę, całość roztrzepujemy rózgą, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Wtedy możemy dolać resztę mleka i olej. Wszystko dobrze mieszamy. Ciastu dajemy chwilę odpocząć. Na rozgrzaną patelnię wylewamy cienką partię ciasta, na wierz rozkładamy kilka listków natki pietruszki i delikatnie dociskamy. Po lekkim zrumienieniu przekładamy na drugą stronę. Naleśniki zdejmujemy na talerz. Farsz nakładamy na stronę bez natki pietruszki.