Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z pieczarkami i serem

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1468

Dodano: 26.11.2009

Odsłon: 15185

szybkie,tanie i sycące

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. NALEŚNIKI-wodę mineralną,mleko,mąkę sól mieszamy razem tak aby miało konsystencje gęstej śmietany,gdyby ciasto było za rzadkie dodać mąkę.Smażyć z obu stron na złoto.

  2. NADZIENIE-Pieczarki kroimy w plasterki a cebule w piórka razem ,podsmażamy na odrobinie oleju,przyprawiamy do smaku.Na każdym naleśniku układamy po plasterku sera oraz pieczarki.Rolujemy albo jak kto woli składamy w trójkąt.Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

blanx 26 lipca 2010 pyszota! robiłam w sobotę :)dodałam też sera wędzonego i wymieszałam na patelni z gorącymi pieczarami- powstała cudna masa pieczarkowo-serowa :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 26 listopada 2009 Umiesz pocieszyć przed zbliżającym się piątkiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń