Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem

Przekąski

Autor: kasiunia

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 269

Dodano: 16.12.2007

Odsłon: 9932

Naleśniki można jeść z ketchupem.

Składniki

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody gazowanej
  • 2,5 szklanki mąki
  • FARSZ:
  • 0,5 kg pieczarek
  • ok. 30 dag sera żółtego
  • cebula
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • przyprawy do smaku, dużo pieprzu
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. usmażyć naleśniki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. do tego wrzucamy umyte i starte na tarce (grube oczka) pieczarki. gdy pieczarki zmiękną dodajemy mąkę. zdejmujemy z ognia i wrzucamy ser również starty tak jak pieczarki. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy w kopertę, układamy na blaszce i pieczemy ok 15 - 20 minut w piekarniku.Smacznego!!!!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anna100 12 września 2009 Ja wypróbowałam bez zapiekania, farsz pieczarkowy dodaję na naleśnik jeszcze na patelni ( po przewróceniu) i na to ser żółty, skaładam w koperte podaję z dipem (majonez, keczup, czosnek) Pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń