Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak!!!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Ser wrzucamy do miski i ugniatamy widelcem. Szynkę kroimy w drobną kostkę. 2 łyżki odkładamy do posypania zapiekanki, resztę dodajemy do sera. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką. Do sera wlewamy ok szklanki sosu beszamelowego (przepis na moim blogu - http://paulinka-to-ja.blog.onet.pl/ w przepisie Klasyczna lasagne).
Masą serową smarujemy naleśniki, zwijamy tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość zalewamy resztą sosu beszamelowego i posypujemy pozostałą szynką. Zapiekamy 20-30 min w 180 stopniach.