Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z soczewicą i grzybami

Przekąski

Autor: beeata

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 817

Dodano: 13.12.2009

Odsłon: 8586

Naleśniki inaczej :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naleśniki: jajko,mleko i mąkę, miksujemy razem, do konsystencji lejącej śmietany, dodajemy szczyptę soli. Kolejno smażymy.

  2. Farsz: soczewicę zalewamy wodą i gotujemy, tak długo aż soczewica,nasiąknie wodą. Grzyby również gotujemy aby zrobiły się miekkie. Kroimy cebulkę w kostkę i podsażamy. Sczewicę,grzyby i cebulkę,przyprawiamy solą,pieprzem, można dodać również cos ostrzejszego :) Do masy dodajemy pół szklanki namokniętej bułki tartej, jak do mielonych.

  3. Sos czosnkowy: jogurt wylwamy do miseczki,wyciskamy czosnek, dodajemy sól,pierz i oregano .

  4. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy jak krokiety. Według uznania, tak zawinięte naleśniki można obtoczyć w jajku i bułce tartej :) Posmażamy. Na talerzu polewamy sosem. Pycha !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 13 grudnia 2009 Tak, tak i jeszcze raz tak! :) przepis do wypróbowania :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 13 grudnia 2009 Ciekawy przepis ,oryginalny farsz.Apetycznie wygląda.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń