Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z surówką z czereśniami

Dania główne

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2155

Dodano: 27.06.2008

Odsłon: 828

W końcu sezon na czereśnie... Co by można jeszcze z nimi zrobić?

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać przesiane obydwie mąki oraz szczyptę soli i cukru. Surówka: Białe części pora pokroić w półtalarki, seler zetrzeć na tarce (skropić od razu sokiem z cytryny), jabłko - również, czereśnie przekroić na połówki, wyciągnąć pestki. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystko połączyć w misce, dodać śmietanę, orzechy, cukier puder oraz sól i pieprz (smak słodki musi być dominantą!). Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor (w razie potrzeby można ciasto rozcieńczyć odrobiną mleka lub przeciwnie - zagęścić mąką pszenną). Podawać od razu ze surówką z czereśniami. Mniam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń