Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 382
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 382
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Składniki
Z mleka, jajka, mąki, proszku, c. waniliowego i soli robimy rzadkie ciasto. Smażymy na niewielkiej ilości oleju (jeśli patelnia jest teflonowa wystarczy kapka) cienkie placki.
Truskawki zagotowujemy z cukrem. Odlewamy wiekszość soku, tak by powstała ciepła dość gęsta masa.
Nadziewamy naleśniki ciepłą masą truskawkową, ozdabiamy śmietaną. Smacznego!