Do góry

Dania główne Przepis na:

NALEŚNIKI Z TWAROGIEM

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15438

Dodano: 09.02.2009

Odsłon: 14909

Wykwintne.

Składniki

  • Ciasto: mąka + szczypta soli, ok. 0,4 kg
  • Jaja, 4+(3-4 do twarogu)
  • mleko, ok. 300 ml
  • Nadzienie: twaróg mielony, ok. 25-30 dkg
  • cukier + cukier waniliowy do smaku
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowac ciasto: żółtka rozmącic z mlekiem, dodawac mąkę (ciasto ma byc w miarę rzadkie). Białka ubic na szywną pianę, dodac do ciasta, delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki. Twaróg utrzec z cukrem i żółtkami na gładką masę. Białka ubic na szywną pianę, dodac do twarogu, wymieszac. Na każdy naleśnik wyłożyc porcję masy twarogowej, zawinąc, obsmażac na złoty kolor z obu stron. Podawac gorące np. z bitą śmietaną lub sosem owocowym. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natasza 21 lutego 2009 ja do twarogu dodaję ananasa i posypuję naleśniki cukrem pudrem też są dobre

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń