Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem

Przekąski

Autor: esemeska

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 26

Dodano: 18.03.2009

Odsłon: 3286

Według mnie przepis jest wyborny.Nie jest to mój przepis, ale postanowiłam go dodać , bo danie zasługuje na uznanie. Farsz jest pyszny również w pierogach - to mój pomysł :)

Składniki

  • mrożonego szpinaku, 0,5kg
  • mała cebula, 1
  • ząbki czosnku, 2
  • ser feta, ok.150g
  • żółtko, 1
  • sól, pieprz( może być "kolorowy")-świeżo mielony
  • pomidorki koktajlowe
  • masło
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj szpinak ( może być zamrożony) przypraw solą i pieprzem. Podsmaż do odparowania wody z zamrożonego szpinaku. Jeżeli szpinak wcześniej rozmroziłaś to nie trzeba smażyć. Przestudż.

  2. Przestudzony szpinak połącz z żółtkiem , posiekanym serem feta i 3/4 startego żółtego sera, wymieszaj.Farsz gotowy :)

  3. Ciasto na naleśniki: Ok 0,5 kg mąki , 2 całe jajka, mleko ok. 600 ml. zmiksoawać.

  4. Gotowe naleśniki smarujemy farszem , zawijamy w ruloniki, wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem.

  5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zapiekaj ok.10 minut.

  6. Podawać ciepłe z pomidorkami. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń