Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, bo kto nie zna nalesników, ale forma podania plus sos, niebiańsko łaskoczą kubki smakowe:))) Danie, które długo się nie nudzi, na obiad i kolację:)))
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Rozmrażamy szpinak lub dusimy jeśli mamy surowy. Ser feta rozdrabniamy widelcem i łączymy ze szpinakiem pozostawiając 1-2- łyżki szpinaku. Smażymy naleśniki (ciasto wg uznania i swojego doświadczenia), ja do ciasta naleśnikowego dodaję tę pozostawioną niewielką ilość szpinaku, wtedy naleśniki po usmażeniu wyglądają bardziej efektownie. Każdy naleśnik smarujemy masą szpinakową i zwijamy w ruloniki. Gotuję brokuł ok. 2 minut dłużej niż zwykle. Następnie na patelni topię 1 łyżeczkę masła i wrzucam do niego ugotowany brokuł. Gdy się podsmaża rozdrabniam go widelcem. Wlewam śmietanę, łączę z brokułem i delikatnie wysmażam przyprawiając: solą, pieprzem, gałką muszkatołową odrobiną czosnku. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Układam dosyć ściśle naleśniki jeden obok drugiego, tak by całe naczynie było wypełnione naleśnikami. Zalewam sosem śmietanowo-brokułowym , a wierzch posypuję tartym serem. Zapiekam w gorącym piekarniku, aż ser się stopi. Smacznego)))