Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
ze szklanki mąki, 0.5 szklanki mleka, wody i jajka robimy cisto na naleśniki i smażymy na patelni standardowo (ciasto doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem) Musi mieć konsystencję gęstej śmietany.
Patelnię rozgrzewamy, wyciskamy czosnek, kiedy się zeszkli dodajemy szpinak (może być mrożony) Kiedy szpinak się rozmrozi a woda odparuje, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i mieszamy aż powstanie jednolita masa. Doprawiamy do smaku (pieprz, sól, czosnek sypki) Farszem smarujemy naleśniki, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym
w rondelku roztapiamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, kiedy cebula się zeszkli, dodajemy 1 łyżeczkę mąki i robimy zasmażkę. wlewamy szklankę mleka i mieszamy tak długo, aż masa zgęstnieje (to troszkę potrwa, aż mleko się zagotuje) doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Naszą beszamelową masą zalewamy naleśniki i przykrywamy serem zółtym. Wkładamy do piekarnika (180 stopni) i pieczemy tak długo, aż ser się roztopi
smacznego!!!