Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę poszatkować. Chwilkę obgotować. Odcedzić.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę.Dusić razem ok. 10 minut.
Dodać kapustę i dusić jeszcze ok. 5 minut, mieszając , by nie doprowadzić do przypalenia.Doprawić solą , pieprzem( ja dodałam jeszcze kostkę rosołową ).Odstawić do ostygnięcia.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami.Podsmażać ( podlewając wodą lub bulionem ) przez ok. 10 minut.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z 3 łyżkami gęstej śmietany.Doprawić solą i pieprzem( + ew. oregano ).
Naczynie żaroodporne natłuścić.Na spodzie ułożyć naleśnik.Posmarować ( dokładnie , ale nie grubo ) sosem.Ułożyć warstwę mięsa mielonego.Przykryć warstwą warzyw.Posypać startym serem żółtym.Czynność powtórzyć( - naleśnik- sos- mięso- warzywa - ser )I tak do wyczerpania składników.
Posypać serem.Zapiekać w 180C przez ok. 30 minut.
Podawać gorące!