Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka agrestowa...

Napoje

Autor: ewad56

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 8

Dodano: 28.12.2009

Odsłon: 14318

Smaczna, podobno zdrowa na serce i o pięknym złocistym kolorze....

Składniki

  • 1 kg agrestu
  • 1 kg cukru
  • ½ l spirytusu
  • ½ l wody
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukier rozpuścić we wodzie. Agrest zalać wszystkimi składnikami, pozostawić na 3 tygodnie od czasu do czasu wstrząsnąć całościa.

  2. Po upływie 3 tygodni zlać do naczynia zakorkować i odstawić. Z czasem nalewka zmienia kolor z jasnozielonego na złocisty. Im dłużej stoi tym ma lepszy smak.

  3. Agrest nie powinien być całkiem dojrzały tylko w fazie kiedy zaczyna nabierać białego koloru !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń