Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka brzoskwiniowa

Napoje

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 765

Dodano: 10.03.2009

Odsłon: 34613

Owoce i nalewka

Składniki

  • 1,5 kg brzoskwiń
  • 0,5 l wódki czystej
  • 0,5 kg cukru
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyrządzanie:Z podanych składników otrzymujemy 0,7 nalewki. Brzoskwinie umyć wypestkować pokroić na połówki. wrzucić do słoja minimum 2 l. zasypując warstwami cukrem. Całość zalać wódką. Odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące. Nalewkę zlewamy, a owoce są dobre do deseru i nie tylko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 21 kwietnia 2013 z brzoskwiń uzyskujemy taki kolor nalewki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

angel58 01 listopada 2009 ja robię to inaczej,zalewam owoce spirytusem i po kilku tygodniach odlewam nalewkę,gotuję cukier (kilogram cukru,1litr wody)z wodą przez kilka minut i tym syropem rozcieńczam nalewkę,jest wtedy taka likierowata,chodzi mi o konsystencję.odstawiam nalewkę jeszcze na miesiąc.oczywiście wody trzeba tyle aby nalewka nie była zbyt słaba procentowo,najlepiej wg własnego uznania.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

qrdej 16 sierpnia 2009 I potem po wyjęciu owoców i przefiltrowaniu będzie nalewka, tak?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń